KertészkedjKertészkedj
  • Kezdőlap
  • Zöldségek
    • Bogyós termésűek
    • Fűszernövények
    • Gyökérzöldségek
    • Hagymafélék
    • Hüvelyesek
    • Kabakosok
    • Káposztafélék
    • Levélzöldségek
    • Palántázás
  • Gyümölcsök
  • Otthon, kert
    • Receptek
  • Balkonkertészet
Aa
Aa
KertészkedjKertészkedj
Keresés...
  • Kezdőlap
  • Zöldségek
    • Bogyós termésűek
    • Fűszernövények
    • Gyökérzöldségek
    • Hagymafélék
    • Hüvelyesek
    • Kabakosok
    • Káposztafélék
    • Levélzöldségek
    • Palántázás
  • Gyümölcsök
  • Otthon, kert
    • Receptek
  • Balkonkertészet
Kövess minket
2024 © Kertészkedj - Minden jog fenntartva!
Receptek

A tökéletes házi leveskocka receptje

Legutóbb frissítve: 2024/06/02 at 2:53 DU.
Szerző: Sz. József Publikálva 2024.06.02.
3 perc olvasási idő
házi leveskocka

Miért válasszuk a házi leveskockát?

Az ételkészítés során sokszor használunk leveskockákat, hogy ízletesebb és gazdagabb legyen az ételünk. Azonban a boltban kapható leveskockák gyakran tartalmaznak mesterséges adalékanyagokat, tartósítószereket és túlzott mennyiségű sót. A házilag készített leveskocka nemcsak egészségesebb, hanem a saját ízlésünknek megfelelően variálható és sokkal finomabb is. Lássuk, hogyan készíthetünk házi leveskockát egyszerűen és gyorsan!

Tartalom
Miért válasszuk a házi leveskockát?Hozzávalók a házi leveskockáhozAz elkészítés lépéseiTippek és variációkElőnyökZárszó

Hozzávalók a házi leveskockához

A házi leveskocka elkészítéséhez szükséges alapanyagok könnyen beszerezhetők, és a legtöbb háztartásban megtalálhatók:

  • Zöldségek: sárgarépa, zeller, petrezselyem, vöröshagyma, fokhagyma
  • Fűszerek: só, bors, babérlevél, kakukkfű, rozmaring
  • Olaj: olívaolaj vagy más növényi olaj
  • Víz: a főzéshez
  • Különleges összetevők: gomba, póréhagyma, paradicsom (opcionális)

Az elkészítés lépései

Zöldségek előkészítése

  • Mossuk meg és tisztítsuk meg a zöldségeket.
  • Aprítsuk fel őket kis darabokra, hogy könnyebben megfőjenek és jobban kiadják az ízüket.

Fűszerek előkészítése

  • Válogassuk össze a fűszereket.
  • Tegyük félre a zöldségekkel együtt.

Főzés

  • Hevítsünk olajat egy nagy lábasban.
  • Adjuk hozzá az aprított zöldségeket és pároljuk őket közepes lángon, amíg kissé megpuhulnak.
  • Öntsük fel vízzel, majd adjuk hozzá a fűszereket.
  • Hozzuk forrásba, majd lassú tűzön főzzük legalább egy órán keresztül.

Pürésítés

  • Amikor a zöldségek teljesen megpuhultak, vegyük le a tűzről.
  • Egy botmixer vagy turmixgép segítségével pürésítsük a zöldségeket, amíg sima állagot nem kapunk.

Leveskocka formázása és tárolása

  • Öntsük a pürésített zöldségeket jégkocka formákba vagy szilikon formákba.
  • Tegyük a formákat a fagyasztóba, és hagyjuk teljesen megdermedni.
  • Miután a leveskockák megdermedtek, vegyük ki őket a formákból és tároljuk légmentesen záródó edényben vagy zacskóban a fagyasztóban.

Tippek és variációk

  • Gombás leveskocka: Adjuk hozzá néhány szeletelt gombát a zöldségekhez főzés előtt.
  • Pikáns változat: Tegyünk hozzá egy kevés chili paprikát vagy cayenne borsot a fűszerekhez.
  • Vegán verzió: Használjunk zöldséglevet víz helyett a főzéshez a még gazdagabb íz érdekében.

Előnyök

  1. Egészségesebb alternatíva: Nem tartalmaz mesterséges adalékanyagokat és túlzott mennyiségű sót.
  2. Testreszabható: Az összetevőket saját ízlésünk szerint variálhatjuk.
  3. Gazdaságos: Olcsóbb, mint a boltban kapható leveskockák.
  4. Környezetbarát: Kevesebb csomagolóanyaggal jár, így csökkenthetjük a háztartási hulladékot.

Zárszó

A házi leveskocka nemcsak ízletes és egészséges, hanem egy nagyszerű módja annak, hogy kihasználjuk a konyhában található friss alapanyagokat. Próbáljuk ki ezt a receptet, és élvezzük a házi készítésű ételek természetes ízét és előnyeit!

Címkék: házi leveskocka, leveskocka házilag
Sz. József 2024.06.02.
Ossza meg ezt a cikket
Facebook Twitter Pinterest
Előző cikk miyawaki erdő A Miyawaki erdők: Az intenzív erdősítés forradalma
Következő cikk cukkini tócsni A tökéletes cukkini tócsni receptje

Népszerű cikkek

paprika
Paprika termesztése és gondozása
Bogyós termésűek
saláta
Saláta termesztése és gondozása
Levélzöldségek
A Lollo Rossa saláta termesztése és bemutatása
Lollo rossa saláta bemutatása – A tépősaláta termesztése
Levélzöldségek
California Wonder paprika
California Wonder paprika termesztése
Bogyós termésűek
pritamin paprika termesztése
Alexander paprika termesztése és bemutatása
Bogyós termésűek
Fehérözön paprika termesztése
Fehérözön paprika termesztése és bemutatása
Bogyós termésűek
Az Edina saláta termesztése és bemutatása
Edina saláta termesztése otthon – Kertből az asztalra
Levélzöldségek
elefántormány paprika
Elefántormány paprika termesztése és bemutatása
Bogyós termésűek
sonkahagyma termesztése
A sonkahagyma termesztése és bemutatása
Hagymafélék
A Téli vajfej saláta termesztése és bemutatása
Téli vajfej saláta termesztése és bemutatása
Levélzöldségek

Ez is érdekelhet

sütőtök krémleves

A legfinomabb sütőtök krémleves receptje

2024.06.13.
hegyes erős elrakása

Hegyes erős paprika eltevése télire? Így csináld!

2024.06.13.
tejfölös karfiol leves

A legjobb egyszerű tejfölös karfiol leves recept

2024.06.11.
kukorica bajusz tea

Kukorica bajusz tea: Természetes gyógymód a jó egészségért

2024.06.11.
Előző Következő

2024 © Kertészkedj - Minden jog fenntartva!

  • Adatkezelési tájékoztató
  • Cookie tájékoztató
  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Partnereink
  • Rólunk
  • Üzenetküldés
  • RSS
Welcome Back!

Sign in to your account

Elfelejtett jelszó?