Fajtaleírás
A Danvers sárgarépa egy hosszú tenyészidejű és nagy termőképességű fajta, amely kifejezetten alkalmas szabadföldi termesztésre. A gyökerek nagytestűek és magas karotin tartalmúak, így rendkívül táplálóak és egészségesek. A Danvers különösen jól tárolható, így akár hosszú ideig is friss maradhat. A gazdag karotin tartalma nem csak a répa szép sárga színéért felelős, hanem fontos antioxidánsok forrása is, amelyek támogatják az immunrendszert és az egészséges látást. Tehát nemcsak gazdag ízében és tápértékében, hanem hosszú távon is a hűtőben vagy a kamrában tárolva megőrzi frissességét.
Vetési ideje
A Danvers vetési ideje márciusban van. Fontos, hogy a vetéskor a hőmérséklet elérje a minimum 15°C-ot.
Palántázás
Nincs palántázás.
Sor,- és tőtávolság
A vetéshez ajánlott sor,- és tőtávolsága kb. 30x5cm.
Betakarítási ideje
A Danvers sárgarépa betakarítására szeptembertől október végéig van lehetőség.
Érdekelnek további sárgarépa fajták termesztési információi? Esetleg egyéb általános információk, mint például milyen földbe vethetőek a magok vagy hogy hogyan gondozzuk a sárgarépát?
Részletes útmutató a sárgarépa termesztéséhez.