Fajtaleírás
A Jánosnapi retek egy nyári retekfajta, amelyet kifejezetten szabadföldi termesztésre ajánlanak. A retek húsa fehér, kellemes ízű és ropogós. Ezenkívül nem hajlamos pudvásodásra. A bő öntözést nagyra értékeli és meghálálja.
Vetési ideje
A retek vetési ideje márciustól áprilisig van. Az ideális hőmérséklet hozzá 15°C felett van.
Palántázás
Nincs palántázás.
Sor,- és tőtávolság
A vetéshez ajánlott sor,- és tőtávolsága 30×5 cm.
Betakarítási ideje
A Jánosnapi retek betakarítása általában májustól júniusig tart.
Érdekelnek további retek fajták termesztési információi? Esetleg egyéb általános információk, mint például milyen földbe vethetőek a magok vagy hogy hogyan gondozzuk a retkünket?
Részletes útmutató a retek termesztéséhez.