Legújabb cikkek a kategóriában
Koriander termesztése otthon: Részletes útmutató
A koriander, más néven kínai petrezselyem, egy sokoldalú és ízletes fűszernövény, amely mind a levelei, mind a magvai miatt kedvelt. Az otthoni kertészkedés során a koriander termesztése különösen hálás feladat,…
A Borsikafű (Satureja hortensis) termesztése: Részletes útmutató
A borsikafű (Satureja hortensis), más néven nyári csombor, egy széles körben ismert és kedvelt fűszernövény, amelyet évszázadok óta használnak gasztronómiai és gyógyászati célokra. A Borsikafű ismertetése A borsikafű az árvacsalánfélék…
Tárkony termesztése és gondozása
A tárkony nem csupán egy ízletes fűszernövény, hanem olyan növény is, amely évszázadok óta jelen van a konyhákban és a gyógynövénykertekben egyaránt. Tárkony fajtái A tárkonynak két fő típusa van,…
Lestyán termesztése és gondozása
A lestyán (Levisticum officinale) egy évelő növény, amely Európában őshonos és különösen a konyhákban használt fűszerként vált ismertté. Magasra növő, sötétzöld leveleket fejleszt, és aromás, zellerhez hasonló ízvilággal rendelkezik. A…
Oregánó termesztése és gondozása
Az oregánó (Origanum vulgare) a mentafélék családjába tartozó népszerű fűszernövény, amelyet világszerte értékelnek ízletes levelei és gyógyászati tulajdonságai miatt. Termesztése kiváló választás lehet azok számára, akik friss fűszernövényeket szeretnének a…
Kakukkfű termesztése és gondozása
A kakukkfű (Thymus vulgaris) egy sokoldalúan felhasználható, ízletes fűszernövény, melyet a konyhában számos étel ízesítésére használnak, emellett gyógyászati célokra is alkalmazzák. A kakukkfű jellemzői Alacsony termetű, örökzöld cserje, mely 15-30…
A rozmaring termesztése és gondozása
A rozmaring (Rosmarinus officinalis) a Földközi-tengeri régióban őshonos, aromás, örökzöld növény, amely nemcsak a konyhában hasznos, hanem gyönyörű dísze is lehet a kertnek. Rozmaring termesztésének alapvető feltételei Talaj és ültetés…
A paradicsom fajták sokszínű világa
A paradicsom az egyik legnépszerűbb zöldség a kertekben és a piacokon egyaránt. Több ezer fajtája létezik, amelyek különböző éghajlati viszonyok között és különféle célból termeszthetők, legyen szó akár friss fogyasztásról,…
A padlizsán palánta kiültetésének ideális időpontja
Mielőtt a padlizsán palántákat kiültetnénk, fontos, hogy megfelelően előkészítsük őket. A palánták akkor készen állnak a kiültetésre, ha elég erősek és legalább 15-25 cm magasak. Ügyeljünk arra, hogy a palánták…
A cukkini palánta kiültetésének ideális időpontja
A cukkini palánták kiültetése előtt fontos, hogy megfelelően előkészítsük a növényeket és a talajt is. A palántákat ajánlott akkor kiültetni, amikor már erősek és jól fejlettek, általában 4-6 hetes korukban.…