Fajtaleírás
Hazánkban is elterjedőben lévő szárzellertípus, melynek nevéből is adódóan a szára fogyasztható. Sötét színű, erős, felálló, ropogós. Sokféleképpen hasznosítható. Nyersen vagy különféle konyhai feldolgozással
fogyasztható, salátaként vagy párolva.
Vetési idő
A szárzeller vetése február környékén esedékes.
Palántázás
A szárzeller palántázása májusban kell, hogy történjen.
Sor,- és tőtávolság
Az ajánlott sor,- és tőtávolság 40x15cm.
Betakarítási ideje
A Malachit betakarítása általában júliustól augusztusig tart.
Érdekelnek további zeller fajták termesztési információi? Esetleg egyéb általános információk, mint például milyen földbe vethetőek a magok vagy hogy hogyan gondozzuk a zellerünket? Részletes útmutató a zeller termesztéséhez.
Kép forrása: Jeffery Martin, CC0, via Wikimedia Commons